www.verksamt.se

Nyheter på Verksamt.se
 1. Den 20 oktober anordnar Marknadskontrollrådet i samarbete med Svensk Handel och Sveriges konsumenter webbinaret Din produkt, ditt ansvar, ett digitalt event om marknadskontroll. Årets tema är nya regler, säkra produkter och e-handel.
 2. Hur undviker du att ditt företag utsätts för bedrägerier? Hur hanteras företagets lösenord? Har du koll på bluffmejl och sms? Passa på att gå igenom dina rutiner under oktober som är den nationella informationssäkerhetsmånaden.
 3. Regeringen har beslutat om ett nytt ekonomiskt stöd till arrangörer av evenemang som planeras under juni-december 2021, men som inte kan genomföras eller måste begränsas på grund av spridningen av covid-19. Stödet innebär att staten står för delar av den ekonomiska risken.
 4. I juni och september erbjuder Tullverket digitala, kostnadsfria informationsträffar för dig som vill veta mer om vad du behöver tänka på när du handlar med länder utanför EU. Har du fortfarande frågor efter träffen har du möjlighet att få individuell rådgivning.
 5. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har tagit fram information och stöd till dig som vill veta hur du kan stärka ditt företags beredskap att hantera störningar och avbrott. Det kan till exempel handla om cyberattacker, längre elavbrott och personalbortfall vid pandemier.
 6. Den 1 juli träder en ny lag för distansförsäljning av varor till privatpersoner i andra EU-länder i kraft. Det finns redan nu möjlighet att registrera sig för One Stop Shop (OSS) på Skatteverkets webbplats.
 7. I april upptäcktes stora läckage av personlig information i sociala medier. Som företagare behöver du ha koll och vidta åtgärder för att minska risken att känslig information sprids.
 8. Vad är det egentligen för skillnad mellan de olika företagsstöden som går att söka med anledning av pandemin? Vem kan söka och var söker jag?
 9. Verksamt.se använder Google Analytics för att förbättra upplevelsen av webbplatsen för våra användare. 2020 kom Schrems II-domen, som ogiltigförklarade ett avtal mellan EU och USA som tidigare möjliggjort för oss att använda Google Analytics. Verksamt.se beslutade att avsluta Google Analytics då vi ansåg att användningen av verktyget stred mot domen.
 10. Ska du ansöka om varumärkes- eller designskydd i år? Då har du möjlighet att få halva grundavgiften för din ansökan återbetald via ett nytt EU-bidrag.
 11. 3–9 mars får du din inkomstdeklaration till din digitala brevlåda som en pdf-fil och den ser ut som den vanliga deklarationen. Från och med den 10 mars hittar du också deklarationen om du loggar in på Mina sidor på skatteverket.se.
 12. Från 1 januari 2021 kan du erbjuda dina kunder skattereduktion för kostnaden för arbete och material när du installerar grön teknik i syfte att underlätta klimatomställningen.
 13. Fyra nya tjänster ger från och med 1 januari 2021 rätt till rutavdrag, exempelvis möblering av bostad och enklare tillsyn av en bostad. Det gäller för arbeten som är utförda och betalade efter årsskiftet. Dessutom höjs taket för rutavdrag till 75 000 kr per person och år.
 14. Nu tas det första steget mot en gemensam digital ingång till Europa. Den nya EU-portalen Your Europe ska underlätta för dig som företagare att hitta information och utföra ärenden digitalt inom hela EU. Ett viktigt första steg mot ett ännu öppnare Europa.
 15. Har ditt företag tappat i omsättning på grund av coronapandemin? Nu finns ett särskilt stöd för dig som driver enskild näringsverksamhet.
 16. Sveriges 100 bästa sajter och nättjänster presenteras i IDG:s Topp100 2020, där verksamt.se ligger bland de fem bästa i kategorin Myndigheter.
 17. Hur hanterar du företagets lösenord? Hur undviker du att ditt företag utsätts för bedrägerier? Har du koll på bluffmejl och sms? Passa på att gå igenom dina rutiner under oktober som är den nationella informationssäkerhetsmånaden.
 18. Från och med den 1 november ska företag rapportera uppgifter om sitt farliga avfall till ett nytt avfallsregister hos Naturvårdsverket.
 19. Idag den 23 september träder lagen om tillgänglighet för digital offentlig service i kraft. På verksamt.se har vi arbetat intensivt med att uppfylla lagen och fortsätter med de brister som kvarstår. Målet är att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen.
 20. Verksamt.se LIVE: Starta eget är ett kostnadsfritt halvdagswebbinarium om att starta företag. Webbinariet hålls den 18 september och anmälan öppnar vecka 36 på verksamt.se/live.